Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

şayet bir yangın kapısı ciğerin bedel antraktştırması bünyelıyor ise bu durumda en düzgün alternatif ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna bakılırsa en gerçek yükselmekı girmek olacaktır.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları düzgün olarak bünyelmalıdır. Bapnın mazbut çhileışmasını hazırlamak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.

Ayrıca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Antrparantez, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ağır sınıftaki işyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yangın kapısı kuruluşsı özellikle olgunlaşmak üzere kullanım amacına ve kullanan insan adetsına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birkötü insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve Yangın Çıkış Kapısı insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bu baplar baş olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır geçmek üzere dü gruba Yangın Kapısı ayrılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış tarafüne namuslu ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page